Rivier Outreach

Zo, weer eens een bericht van ons! We zijn net terug van de river outreach, in het noorden van het land. Samen met Raffael en Tobias ging ik (Ruben) tien dagen met een internationaal team op een vlot de rivier de Nistru op om de minst bereikte gebieden van Moldavië te bereiken met het Evangelie. In dit gedeelte van Moldavië is de werkloosheid zeer hoog (minimaal 80%) en er vertrekken hier meer mensen dan dat er komen. Bijna iedereen die de mogelijkheid heeft vertrekt naar Chisinau of het buitenland om daar te werken. Daarom wonen er vooral ouderen en kinderen in dit gebied.

Het is zo moeilijk voor te stellen maar de dorpen die we bezochten bestaan alleen uit huizen, velden met gewassen, hier en daar wat koeien en andere dieren. Vaak geen winkel, huisarts, auto’s of wat dan ook. Eigenlijk zijn er geen activiteiten dus de kinderen waren super blij met de spellen, het sporten en het springkussen dat we mee hadden. De kinderprogramma’s werden goed bezocht, zowel door de kinderen als andere familieleden. Het was heel bijzonder om te zien hoe open mensen waren voor het evangelie; ze waren zo blij dat wij hun dorp kwamen bezoeken.

Naast de kinderprogramma’s hebben we veel Bijbels uit kunnen delen en voedselpakketten voor de allerarmsten. Mensen in deze regio hebben vaak geen Bijbel, onder andere omdat de orthodoxe kerk hun verbiedt om een eigen Bijbel te hebben. Juist daarom was het mooi dat we in persoonlijke gesprekken konden vertellen dat het Evangelie een blijde boodschap is voor iedereen! En dat de Bijbel het ‘kompas’ voor het leven is en veel antwoorden geeft op vragen die mensen hebben.

Een luisterend oor, samen bidden, een arm om hun heen.. Gewoon er zijn.. was voor de mensen die we ontmoet hebben niet gewoon, maar heel bijzonder! Laten we bidden dat God verder werkt in de harten van deze mensen en dat ze Zijn Woord zullen lezen!