Eerste dag in Moldavië

Gisteravond zijn we na een heel voorspoedig verlopen reis (waarbij we wel bijna onze tweede vlucht misten, ahem) aangekomen in Moldavië. Eindelijk, we zijn er! Toen we landden had ik een speciaal gevoel: dankbaarheid, blij, vol verwachting.. We werden opgewacht door Ruben en Sytse, en Andrei van OM Moldavië. Het vliegveld van Chisinau is heel klein en daar houd ik altijd wel van, lekker overzichtelijk en de bagage hadden binnen een minuut! :). Na een ritje van een minuut of 20 kwamen we aan op de basis van OM en konden we ons installeren. De komende tijd verblijven we hier, tot we een eigen plek hebben gevonden. In de basement van dit gebouw zijn drie slaapzalen/-kamers. Twee hiervan kunnen wij de komende weken gebruiken dus dat is prima. Ruben en Sytse hadden een aantal stapelbedden uit elkaar gehaald voordat wij aankwamen, en ons eigen bed in elkaar gezet dus Ruben en ik hoeven in elk geval niet op een stapelbed ;). 

Vanochtend na het ontbijt hebben we met twee van onze teamgenoten overleg gehad over alle dingen die de komende tijd moeten gebeuren. Onze taalstudie regelen, simkaarten kopen, verblijfsvergunning aanvragen, auto kopen, huis zoeken, school voor de kinderen etc dus genoeg te doen. Voordat we hierheen kwamen hoorden we dat we eerst een verblijfsvergunning moesten hebben voordat we een huis kunnen huren. Maar vanochtend vertelden ze dat dit niet hoeft, dus we kunnen per direct beginnen met zoeken, dat is fijn! Het speuren op de Moldavische Funda kan beginnen.. We hopen echt dat we snel een geschikte woonplek vinden zodat de rust weer wat terug kan keren in ons gezin.

Voor nu een hartelijke groet vanuit Chisinau. We zijn blij dat we hier zijn en genieten van & wennen tegelijkertijd aan ons nieuwe land.