Botsing met hond

Dit was een week die we niet snel vergeten. Vorige week donderdag zat ik op mijn fiets naar OM, zoals gebruikelijk. Maar deze keer waren er op een bepaalde plek niet één, maar drie honden die luid blaffend de weg op renden. Eén van de honden kon ik niet meer ontwijken en kwam onder mijn voorwiel terecht, terwijl ik vrij hard van een afdaling naar beneden fietste. De combinatie van snelheid en asfalt is niet de beste, moet ik zeggen. Toen ik na de val weer opstond hoorde ik wat gekraak bij mijn linkerschouder en toen wist ik dat het niet goed zat. Een voorbijganger hielp me al snel en hij belde een ambulance, heel aardig. Er waren ook nog drie anderen bij me, drie buren die keihard begonnen ruzie te maken over wiens hond het nu was en waarom hij altijd zo hard blafte.. Volgens mij waren het gewoon straathonden, maar oké.. Na een tijd reden er gelukkig collega's langs, van wie er één met mij de ambulance in ging en de ander nam mijn fiets mee naar het OM kantoor. Tel een gebroken sleutelbeen, een harde brancard en Moldavische wegen bij elkaar op en je kunt je indenken hoe ik me voelde. Eenmaal in het ziekenhuis werd ik prima geholpen en kwamen Ilja en Raisa Joy. Het bot moest drie cm terug worden gezet, maar na de laatste rontgenfoto zag het er weer 'kreas' uit.

Voor het sleutelbeen heb ik een brace omgekregen die ik twee weken moet dragen en ik mag twee weken niet uit bed. Daar doe ik erg m'n best op maar gelukkig kan ik al wel weer naar beneden om bijvoorbeeld samen te eten. M'n linkerzijde en borst heeft allerlei kleuren uit de regenboog, we zijn nu het stadium neongeel gepasseerd en gaan nu richting kerrie-geel :). Al met al een heel gedoe, maar we zijn dankbaar dat er geen erger letsel is, onder andere dankzij m'n fietshelm. Staat in onze OM-teamregels dat we die verplicht moeten dragen als we fietsen hier in Moldavië, nu snap ik waarom :).

Komende donderdag moet ik weer naar het ziekenhuis en hopelijk mag de brace dan af en kan ik met een mitella toe. Voor nu doe ik het nog rustig aan en ben ik tussendoor wat aan het werk op de laptop.